l a i a s o l e

created with indexhibit

fora de quadre [Out of the frame]

Què fa que allò essencial sovint sigui invisible i poc reconegut?
Què és urgent preguntar-nos sobre les cures?
Si no hi ha suor, és treball?

A partir d'una sèrie de tallers amb col·lectius de dones de Granollers juguem a pensar i fer possibles imatges que duguin al centre de l'enquadrament allò que normalment està a fora: el treball de les cures. Al final del taller les dones escullen amb quina imatge contribuiran a la instal·lació a que es farà el 8M a la Porxada. Quines imatges poden acollir la complexitat de vivències sobre el treball de les cures?
Així mateix durant tres dies de mercat a Granollers s'obre la participació al públic general amb una parada-carro des d'on convidem passavolants, venedores, ciutadans... a estampar sobre paper una idea, frase o pregunta sobre com viuen les cures. Una comissió d'expertes selecciona vuit de les frases recollides al mercat, per tal que formin part també de la instal·lació.
El resultat és una instal·lació aèria que juga amb la transparència i la opacitat d'imatges i textos. Per a veure-les i llegir-les, cal d'esforçar-s'hi: un gest que remet a la dificultat de veure el treball de les cures. La transparència de les teles i el moviment del vent, fa que les imatges es facin i es desfacin contínuament.

Fora de Quadre és un projecte participatiu sobre la invisibilitat del treball de les cures impulsat per l'àrea d'Igualtat i Cultura de l'Ajuntament de Granollers. Ha comptat amb la participació, la saviesa i el talent de diferents col·lectius de dones com: Connectades, Dones Sàvies, Centre Cívic de Can Bassa, Centre Cívic de Can Gili, Centre Cívic de Palou, Centre Cívic Jaume Oller, Casal Cívic de Granollers, Centre Cívic Nord.


Fora de quadre, 2024 from lalaiasole on Vimeo.

Fotos & video: Thelma García @thelmagarci
Serigrafia: Estudi Kiwe