l a i a s o l e

created with indexhibit

Space reading, 2022-ongoing, performance site-specific
back main menu

Space Reading és un treball en curs que proposa la lectura performàtica de l'espai: del què és un espai, el que ha estat i el que podria ser. La paraula i el so són centrals en el procés d'investigació que integra converses i/o entrevistes a persones relacionades amb un espai específic i l'exploració de materials i imaginaris, i articulen la presentació de Space Reading.
A Torelló, i en motiu del Festival FESTUS (2022), Space Reading adopta la forma d'una caminada a través de diferents edificis intervinguts amb llençols a les façanes: "De qui són els llocs? De qui els escombra", "Si tothom volgués viure en una casa gran no hi cabríem al món", "No es tracta tant de fer grans coses sinó respondre i resoldre necessitats"... són algunes de les frases recollides en el procés d'investigació i que poden llegir-se als llençols. Ens parlen de com podrien ser les ciutats si les dones haguéssin pogut participar en el disseny i construcció en el passat, de com podrien ser les cases, ciutats i espais socials.

Space Reading is a series of actions responding to that which from a space comes towards me. In the context of the Arts Festival FESTUS (Torelló, Spain, 2022) I wondered What the built environment would be like if women had had the opportunity to design and build the places we inhabit? How would houses, towns and social spaces would be like? How would our relation with the space and others be like?
I interviewed a series of women architects about their vision of the trade, their vision of housing and the city. Selected quotes were printed in linen and hung on buildings' façades, acting as a script through which we walked and "read" the space anew. Some of the quotes were: "To whom do places belong? To those who sweep them," "If everybody wanted a big house, we wouldn't fit in this world," "It's not about doing big things, but to respond and meet the needs".